Во Македонија годишно умираат 1600 луѓе поради загадениот воздух

Екоактивистите - Движење за чист воздух и „Меѓаши“ изработија видео прилог под мотото „Ти имаш право на чист воздух, ќе преземеш ли нешто?“.

Според извештајот на Европската агенција за животна средина (ЕЕА), во Македонија се дише најотровен воздух во Европа, а најмногу страдаат децата.

Како што се вели во видео прилогот во Македонија годишно умираат околу 1600 луѓе поради заболувања од загадениот воздух.

Please follow and like us:

This post is also available in: Albanian