Зелено досие на Велес (втор дел)

Зелената коалиција со најголем протест во 2011 Во Велес, во седумдесеттите  години на 20 век, поединци од високата власт изградија тешка црна индустрија во градот – Топилница за олово и цинк „Злетово“ која на неговите граѓани преку ноќ им го загади чистиот воздух, вода и почва и со тоа  им го наруши здравјето. Ако на едни им носеше голема профит и беше „златна кокошка“ како што ја нарекуваа, на граѓаните на Велес кои претходно никој не ги праша, таа, за жал,  им го донесе најлошото,  само болести па и оние најтешките – канцери и ги одведе во прерана смрт. Граѓаните … Continue reading Зелено досие на Велес (втор дел)