Морачанин: Зелената економија не може да се сведе на политика од денес за утре

„Зелените вредности не се однесуваат само на заштитата на животната средина, туку и на развој на демократијата, борба против корупција, владеење на право, почитување на човековите права, особено правата на жените, на маргинализираните заедници, солидарност, социјална правда… Сето тоа е подеднакво важен дел во зелените политики, исто како и заштитата на животната средина и климата“, … Продолжи со читање Морачанин: Зелената економија не може да се сведе на политика од денес за утре