Осумдесет локации во Македонија ќе потонат во мрак за „Часот на планетата Земја“

По повод најголемата светска еколошка акција „Часот на планетата Земја“ денеска во Скопје ќе бидат презентирани 80 локации кои оваа година ќе потонат во мрак и ќе ги исклучат светилките во период од еден час низ целата Република.

На прес-конференцијата по овој повод ќе се обратат преставници од канцеларијата на „Часот на планетата Земја“ во Македонија, преставник од Црвен крст на Република Македонија и претставник од ЕВН Македонија.


извор: МИА

Please follow and like us:
Green CIVIL

FREE
VIEW