Се очекува од новите генерации да ја реставрираат планетата, но неопходно е претходно да им се создадат услови да ја преземат таа одговорност: ЦИВИЛ на Светскиот ден на животната срединa

Се очекува од новите генерации да ја реставрираат планетата, но неопходно е претходно да им се создадат услови да ја преземат таа одговорност: ЦИВИЛ на Светскиот ден на животната срединa

Светскиот ден на животната средина 2024 година се фокусира на обновување на земјиштето, запирање на опустинувањето и градење отпорност на суша...

Read more

Комитетот за правата на детето при ОН со низа забелешки и препораки за начинот на справување на државата со дискриминацијата

Комитетот за правата на детето при Обединетите Нации (ОН), ги објави завршните согледувања за Република Северна Македонија, поздравувајќи ги различните...

Read more
Поповски: Зелената агенда не е само екологија, туку е развојна политика

Во директно афектирани држави од воени дејствија се случуваат штети врз критична инфраструктура кои оневозможуваат меѓу останатото и стабилно спроведување...

Read more

Се очекува од новите генерации да ја реставрираат планетата, но неопходно е претходно да им се создадат услови да ја преземат таа одговорност: ЦИВИЛ на Светскиот ден на животната срединa

Се очекува од новите генерации да ја реставрираат планетата, но неопходно е претходно да им се создадат услови да ја преземат таа одговорност: ЦИВИЛ на Светскиот ден на животната срединa

Светскиот ден на животната средина 2024 година се фокусира на обновување на земјиштето, запирање на опустинувањето и градење отпорност на суша...

Read more

This post is also available in: AlbanianEnglish

Latest News

Поглед во регионалната Конференција на ЦИВИЛ и ЛогЕкс „Перспективите на циркуларната економија во услови на војна и несигурност“

ЦИВИЛ беше домаќин на онлајн конференција на тема „Перспективите на циркуларната економија во услови на војна и несигурност“, како дел...

Недела на циркуларна економија на Западен Балкан 2024: ЦИВИЛ со динамична медиумска продукција, регионален јавен настан и анализа на перспективите во услови на војни и несигурност

Регионална конференција на ЦИВИЛ за перспективите на циркуларната економија во услови на војна и несигурност

ЦИВИЛ организира регионална конференција на тема „Перспективите на циркуларната економија во услови на војна и несигурност“ денеска, (петок, 31 мај), со почеток...

Волја можеби има, но време има сѐ помалку

Што е глобална одговорност?

Предизвикот на човештвото во XXI век е создавање на флексибилни општества, верни на определбата за почитување на вредностите поврзани со...

Недела на циркуларна економија на Западен Балкан 2024: ЦИВИЛ со динамична медиумска продукција, регионален јавен настан и анализа на перспективите во услови на војни и несигурност

Финале на Неделата на циркуларна економија на Западен Балкан: Регионална конференција на ЦИВИЛ за перспективите на циркуларната економија во услови на војна и несигурност

ФБ НАСТАН: Перспективите на циркуларната економија во услови на војна и несигурност Циркуларната економија е една од најактуелните гранки на...

Page 1 of 231 1 2 231
Green CIVIL

FREE
VIEW