Светски ден на водите

Под мотото „Природата за водата-одговорот е во природата“ денеска во Младинскиот културен центар (МКЦ) ќе биде одбележан Светскиот ден на водите. 

Организатори се Институтот за јавно здравје на Република Македонија и Продукција Кат од Скопје.

Невладината организација Новинари за човекови права пред МКЦ ќе има свој штанд и ќе се вклучи во одбележувањето на Свтескиот ден на водите.


извор: МИА

Green CIVIL

FREE
VIEW