Мој Охрид, чист Охрид

На Охрид му престои голема Еко акција за чистење на градот „Мој Охрид, чист Охрид“ во иницијатива на Супер Радио, асо поддршка на локалнатасамоуправа, бизнис секторот, охридските медиуми, екополошките и спортските друштва од Охрид.

Организаторите ги дефинирале реоните за чистење на крајбрежјето на градот во пресрет на туристичката сезона што ќе се одржи на 9 јуни.

„Основната идеја е да се анимираат граѓаните на Охрид, посебно учениците од сите основни и средни училишта во градот за чистење на централниот дел од градот. Особен акцент ќе им се даде на плажите, каде е најголемата фреквенција на туристи во пресрет на главната туристичка сезона. Огромно е задоволството за нас што не наидовме на затворена врата секаде каде се обративме за поддршка на акцијата. Спортски, еко друштва, студенти, средношколци се нашите партнери во акцијата. Она што е особено важно е што акцијата би сакале да ја прифатат сите и во сабота да дојдат на една прошетка по плажите со семејството и сите заедно да помогнеме и со дружба да направиме Охрид да блесне во целата своја убавина пред оваа туристичка сезона“, велат од Супер радио.

Организаторите додаваат декаво акцијата активно ќе се вклучат и нуркачите од клубот за подводни активности „Охрид“, кои ќе го чистат дното на Охридското Езеро на потегот пред селото Пештани.

Б.Ј.

 

 

Please follow and like us:
Green CIVIL

FREE
VIEW