Мургашанска: Екологијата е скап спорт за сиромашно општество

„Сиромашно општество не може да се надева на резултати и високи дострели во екологијата, бидејќи екологијата е скап спорт. Меѓутоа, тоа е цената која што мора да се плати и потоа многукратно се враќа. Полека се буди свеста на граѓаните за чиста животна средина, меѓутоа со бавни чекори“, вели за ЦИВИЛ Медиа, Атина Мургашанска, претседател на Советот на Општина Куманово.

Таа вели дека во општината во иднина со помош на европски фондови планира да изгради фабрика за рециклирање на отпад.

Обработка на текст: Дехран Муратов
Камера и монтажа: Биљана Јордановска

This post is also available in: Albanian

Green CIVIL

FREE
VIEW