Murgashanska: Ekologjia është sport i shtrenjtë për shoqëri të varfër

“Një shoqëri e varfër nuk mund të shpresojë për rezultate dhe shënime të larta në ekologji, sepse ekologjia është sport i shtrenjtë. Megjithatë, ky është çmimi që duhet të paguhet dhe pastaj kthehet shumëfish. Ngadalë po zgjohet vetëdija e qytetarëve për mjedis jetësor të pastër, por me hapa të ngadalshme”, thotë për CIVIL Media Atina Murgashanska, kryetarja e Këshillit të komunës Kumanovë.

Ajo thotë se në të ardhmen, në komunë, me ndihmën e fondeve evropiane planifikon të ndërtojë fabrika për riciklimin e mbeturinave.

Përpunimi i tekstit: Dehran Muratov

Kamera dhe montazhi: Biljana Jordanovska

This post is also available in: Macedonian

Green CIVIL

FREE
VIEW