Аеродром: Исцрпени се сите механизми за стопирање на градбата кај Мајчин дом

По денешната одлука на Уставниот суд за спориот ДУП И10 во Општина Аеродром, од Општината информираат дека се исцрпени сите можности за стопирање на градбата.

„Општина Аеродром е обврзана да ја почитува одлуката на судот, како институција со највисока надлежност за овој случај. За жал, исцрпени се сите механизми со кои Општината се обиде да го оспори ДУП И10 и да ја стопира изградбата на објектот кај Мајчин дом“, стои во соопштението од Општина Аеродром.

К. С.

Please follow and like us:
Green CIVIL

FREE
VIEW