Иновативен и евтин начин за решавање со отпадот

Кога постои волја и желба за добрo работи се наоѓaат и решенија. Ова се докажува во многу области, а според некои слики кои излегоа на социјалните мрежи се гледа и едно идеално решение за почист амбиент.

За фтографијата нема информации во која држава е направена и за која река се работи, но откритието може да служи насекаде.

Со некои препреки и неколку мрежи се собираат сите отпадоци во реките, а од другата страна поминува само чиста вода. Овие мрежи изгледаат и како евтино решение што не бара скапи инвестиции, а може да се постават на неколку места на коритата на реките.

Арбен Зеќири

Green CIVIL

FREE
VIEW