Алармантна загаденост во Кичево

Податоците од мернанаа станица за загадениот воздух во Кичево, вчера беа алармантни.

На фотогорафиите објавени од граѓани фотографирани  над градот,  не се гледа ништо друго  освен една густа покривка од магла и чад.

Според податоците на мерната станица ПМ10 честичките достигнале до 104 микрограм на метар кубен. Со овие податоци и Кичево се рангира во групата на најзагадени градови во земјава.

А. З.

Green CIVIL

FREE
VIEW