#10yearschallenge за глобалните климатски промени

Социјалните мрежи се преплавија со нов начин на комуникација #10yearschallenge чија првична идеја беше корисниците да споделуваат фотографии од минатата и сегашната верзија на себе си. Но, преку ноќ овој предизвик прерасна на креативен начин, со доза на хоумор, но и сериозни предупредувања од различни промени во општествена, социјална, политичка, па и еколошка сфера.Таков пример се појави на Фејсбук  преку фотографии што направија споредба во глобалните климатски промени што можат да ја чинат платета Земја, живот. 

Фотографиите се добар илустратор дека предизвикот од промени што можат да и на нашетат на Земјата, паралелно му штетат и на човештвото. 

Она што останува е предизвикот по 10 години, глобално да се придонесе кон менување на овие фотгорафии кон подобро.

 

Green CIVIL

FREE
VIEW