Прагматична Влада: идните рудници без сулфур и цијанид

„Владата што ветуваше затворање на рудници, си донела законски измени, идни концесии да не може да користат цијанид и сулфурна киселина.Но, со исклучок на веќе постоечките рудници. Кои прагматичари, нема да не трујат во некој идна иднина“, коментар на Ивор Мицковски на неговиот Твитер профил.

Ivor Mickovski@nezenzabar

Владата што ветуваше затворање на рудници, си донела законски измени, идни концесии да не може да користат цијанид и сулфурна киселина.
Али со исклучок на веќе постоечките рудници.
Кои прагматичари, нема да не трујат во некоја идна иднина.

Коментарот е во контекст на  донесените измени и дополнувања на Законот за минерални суровини, по скратена постапка, предложени од група пратеници од владејачкото мнозинство, на денешната собраниска седница.
Green CIVIL

FREE
VIEW