Скопје повторно најзагаден град во светот

Скопје изутринава повторно најзагаден град во Македонија, но и во светот. Според индексот на квалитет на воздух на Министерството за животна средина и просторно планирање Карпош од изутринава е најзагадена општина со концентрација од 214 мг на метар кубен ПМ10 честички. 

Со многу висока загаденост денеска се соочуваат и Струмица и Тетово.

Според податоците на AirVisual Скопје преку ноќта беше најзагаден град во светот со  индекс на квалитет на воздух AQI 217.

Green CIVIL

FREE
VIEW