Uzunov: Nuk na interesojnë partitë, por mjedis jetësorë i shëndoshë

Iniciativa “Shoqëri kancerogjene” i thërret qytetare(ë)t në protestë të qetë kundër ndotjes, që do të mbahet nesër para Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në ora 13, pastaj do të drejtohen deri te Qeveria e RM.

Ata kërkojnë menjëherë të thirret seancë urgjente qeveritare për shkak të gjendjes alarmante me cilësinë e ajrit në shtet, duke përfshirë ekspertë, mjek, ekologë, eko-aktivistë dhe të gjithë ata që realisht do të ndihmonin për përmirësimin e gjendjes, ndërsa Qeveria t’i shfrytëzoj të gjithë mjetet e nevojshme për ballafaqim me problemin.

“Kërkojmë përfshirje të përfaqësuesve dhe institucioneve nga sektori qytetar në kontrollet kompetente për ndotësit e mëdhenj, si kërkesë kryesore, qeveria dhe institucionet të ndalojnë me zgjidhjet e ashtu quajtura të cilët mëshojnë drejt për së drejti në xhepat e më të varfërve, ndërsa kapitalistët e mëdhenj dhe ndotësit më të mëdhenj mbeten të pa prekur. Qytetarët duhet masovikisht të vijnë në protestë dhe çdo njëri të kontribuoj me propozim masë për plotësimin e kërkesave për ajër më të pastër”, potencoi Hristijan Uzunov, në pres konferencën para stacionit policor “BEKO”.

Uzunovi apeloi deri te partitë politike të mos e keqpërdorin protestën për qëllime të veta, duke potencuar se protesta nuk është partiake, kundrejt spekulimeve që ditëve të kaluar u zgjeruan në opinion në raport me organizatorët e protestës.

Ndryshe, Uzunov opinionit i është i njohur nga organizimi i protestave kundër fabrikës “Hekurana”.

Tekst: Dehran Muratov

Kamerë, fotografi dhe montazh: Arian Mehmeti

Please follow and like us:

This post is also available in: Macedonian English

Green CIVIL

FREE
VIEW