Академско „одгледување“ на отпад

На социјалните мрежи се појави фотографија која го отсиликува денешното академско општество во Македонија. Сегашните студенти, а идните академски граѓани под своите прозорци во студентскиот дом „Пелагонија“, „одгледуваат“ секаков вид на отпад.

Студентски дом Пелагонија ова го прават академски граѓани 😡

Gepostet von Bobi Ilievski am Sonntag, 10. Februar 2019

Фотографијата наиде на безброј негативни коментари. Самиот пример укажува и на развојот на еколошката свест за заштита на животната средина и јавниот простор.

Please follow and like us:
Green CIVIL

FREE
VIEW