Државата и Скопје на меѓународен суд заради загадувањето

Четирите граѓански организации – Прва детска амбасада во светот– Меѓаши, „Радар“, „Зелен институт“ и ,,Новинари за човекови права” подготвуваат тужба кон државата и Град Скопје пред домашните и меѓународни судови поради загадувањето на воздухот.

Во исто време, овие четири организации покренаа петиција наречена „Нула толеранција за аерозагадувањето“. (МЕТА)

фото: Роберт Атанасовски

Green CIVIL

FREE
VIEW