Еколошка катастрофа во Пацификот

Во Пацификот се случува еколошка катастрофа, каде се насукал голем брод и почнал да испушта нафта, соопштуваат австралиските власти.

Нафтата се излева во близина на на Соломонските острови, локација која е под заштита на Унеско.

Повеќе од 80 тони нафта се излеале во морето и на брегот на оваа еколошки чувствутелна област, а повеќе од 660 тони нафта и се уште се наоѓаат на бродот кој плови под знаме на Хонгконг и кој се уште испушта нафта.

Green CIVIL

FREE
VIEW