Во Скопје протест за поддршка против изградбата на рудникот во Иловица

Десеттина активисти утринава во  Скопје организираа собир за поддршка на жителите  во близина на седиштето на концесионерот „Еуромакс“, а како поддршка на активистите кои се борат против отворање на рудникот во Иловица.

Жителите од Штука и Иловица пет дена по ред го блокираат пристапот на работниците на „Еуромакс“, барајќи од Владата да ја одземе концесијата за рудникот инаку следува масовна мобилизација на граѓаните.

 

Please follow and like us: