Од длабочината на Охридското Езеро на површина излезе нашата неодговорност

Во период кога Охрид и Охридското Езеро се топ тема, на виделина излегува жалната реалност на нашата општествена и граѓанска (не)одговорност. Во длабочина од 5 метри, и далечина 100 метри од брегот, нуркачкиот клуб „Акватек“ објави фотографии на кои се гледа када на дното на Охридското Езеро.

Некој си го реновирал клозетот. Секоја чест, Браво...???Локација: Помеѓу Срјшче и Мостот на Желбите, 100 метри од брегот, длабочина 5 метри.Фото: Никола Паскали

Gepostet von Diving Center Akvatek am Sonntag, 14. Juli 2019

Кадата е пронајдена во локација помеѓу Срјшче и Мостот на Желбите. „Некој си го реновирал клозетот. Секоја чест, Браво…“, пишува во објавата на Фејсбук, нуркачкиот клуб "Акватек".

А. З.

Please follow and like us:
Green CIVIL

FREE
VIEW