„Зелена иднина“ во Неготино и Кавадарци

Тимот на ЦИВИЛ продолжи со посетите во источниот регион на државата, односно во општините Неготини и Кавадарци, каде пред граѓан(к)ите на овие општини го претстави проектот „Зелена иднина“.

Граѓан(к)ите на Неготино и Кавадарци на инфо-штандовите на ЦИВИЛ имаа можност да се запознаат со идеите на проектот, како и да ги изнесат своите ставови во однос на социјалната правда, зелените вредности и антинационализмот.

Во спроведените анкети тие ги посочија најголемите проблеми со кои се соочуваат овие општини, а се врзани со овие теми.

Тимот на ЦИВИЛ претходно ги посети и општините Градско и Росоман.

A.П.

Please follow and like us:

This post is also available in: English

Green CIVIL

FREE
VIEW