Anketë: Kemi alarm të kuq për ndotje!

“Ardhmërinë e kemi të errët, sepse jemi të rrethuar me shumë ndërtesa, në qytet nuk ka gjelbërim, nuk ka ajër, kemi shumë automjete, definitivisht kemi ardhmëri të errët”, thotë një qytetare në qendrën e Shkupit, në pyetjen e CIVIL Media – Çfarë ardhmërie e pret vendin, e gjelbër ose e errët?

“Të gjitha argumentet tregojnë se na pret ardhmëri e errët, nuk ka asgjë e gjelbër. Kjo është e tmerrshme, e kur nuk kemi zgjidhje sistemore, e kemi këtë që e kemi. Ne jemi një deponi e madhe, mbytemi në ajër të ndotur, në liqene të ndotura, lumenj... Nga kjo nuk ka gjë më të errët, kjo është alarm i kuq, të gjithëve na cingëron alarmi në veshë, dhe duhet në mënyrë sistemore të zgjidhet, dhe jo të zgjidhet ad-hok.  Kemi zjarre, ndërsa MPB nuk ndërmerr asgjë, jo vetëm MPB, por i tërë shteti është shoqëri këngëtarësh amatorë”,  thotë një Shkupjane.

“Kemi ardhmëri të gjelbër, sepse ne si njerëz duhet të tentojmë ta kemi jetën e bukur”, tha një qytetare tjetër.

“Kemi ardhmëri të larme, sepse çdo gjë i është lënë inatit, xhelozisë, të së keqes... në përgjithësi çdo kush e sheh punën e vet dhe askush nuk kujdeset për asgjë”, shton një qytetar.

Përpunimi i tekstit dhe fotografia: Dehran Muratov

Gazetar dhe montazhi: Arian Mehmeti

Kamera: Angella Petrovska

 

Please follow and like us:
Green CIVIL

FREE
VIEW