Активисти за животна средина со герила акција во Битола

Низ улиците на Битола денеска се појавија предупредувачки знаци за радиоактивност „Иди зима“.

Поради негрижата на локалната власт, отсуството на одговорност и игнорирање на проблемот битолските активисти утрово поставија радиоактивни знаци на шахтите низ градот. Секоја зима Битола се соочува со не превземање на мерки , иако и во текот на летните месеци нивото на загаденост е покачено.
Иди зима, Битола ќе продолжи да умира… пишува во реакцијта на активистите.

Green CIVIL

FREE
VIEW