Зелените доаѓаат!

ЗЕЛЕНИТЕ ДОАЃААТ! - публикација на проектот „Зелена иднина“ посветен на зелените вредности, социјална правда и антинационализам

Главната цел на проектот „Зелена иднина“ беше подобрување на перцепцијата на јавноста, едукација и активности што поддржуваат концепти на општество кое негува зелени вредности, социјална правда и антинационализам, и каде што тие се меѓусебно поврзани и разбрани од пошироката јавност и носителите на политичките одлуки.

Специфични цели беа подигање на свеста, едукација и промовирање на зелените вредности, социјална правда и антинационализам, преку теренска работа, мониторинг, презентации, настани и медиумско покривање, со цел да се влијае врз креаторите на политиките во земјава да го разберат и имплементираат единството и меѓусебната поврзаност на прашањата релевантни за ова проект.

Проектот се осврна на прашањата за лажни вести, говор на омраза и национализам кои се инфилтрираат во граѓанското општество и во политичките структури.

Преземете ТУКА

This post is also available in: Albanian English

Green CIVIL

FREE
VIEW