Кардула: Град Скопје треба да најде начин Универзална сала да се зачува како симбол на едно време

„Универзална сала не е само концертна сала таа е симбол на едно време. Симбол кој потсеќа на убави времиња, фестивали, концерти, љубови и точно поради тоа град Скопје треба да размисли и да најде начин овој обиект да го зачува. Скопје има многу малку обиекти кои потсеќаат на убави работи да не го заборавиме тоа, а паркови може да се направат и на друго место“, напиша Зоран Кардула на Фејсбук, вклучувајќи се во онлајн дебатата за Универзална сала во Скопје.

Универзална сала не е само концертна сала таа е симбол на едно време. Симбол кој потсеќа на убави времиња, фестивали,...

Gepostet von Zoran Cardula am Dienstag, 28. Juli 2020

 

Green CIVIL

FREE
VIEW