Промоција на зелените вредности, социјална правда и антинационализам во Градскиот парк во Скопје

Граѓанките и граѓаните кои го посетија инфо штандот на Зелениот караван на ЦИВИЛ во Градскиот парк во Скопје имаа можност да разменат искуства и ставови со тимот на ЦИВИЛ на тема зелени вредности, социјална правда и антинационализам.

Тимовите и активистите на ЦИВИЛ патуваат низ земјата и одржуваат повеќе настани во соработка со општините и локалните граѓански организации. Инфо -штандовите понудија информативен и едукативен материјал за тоа што претставуваат зелените вредности, како целите и заложбите на Зелен ЦИВИЛ, но и како да бидат дел од Зелената граѓанска платформа за демократија, антинационализам и зелени политички, општествени и економски алтернативи.

Зелениот караван ќе заврши со национална конференција посветена на зелените вредности и стратегии, како единствена одржлива алтернатива за општеството и за државата. Зелениот караван е дел од проектот „Зелените доаѓаат“ кој се спроведува во партнерство со Фондацијата Хајнирх Бел.


Зелен караван е дел од проектот „Зелените доаѓаат“ што ЦИВИЛ го спроведува во соработка со Фондацијата Хајнрих Бел.
Green CIVIL

FREE
VIEW