Зелен поимник: Кои се зелените вредности?

Зелените вредности се посебни вредности, кои упатуваат на тоа како да се води квалитетен и добар живот во согласност со природата, во амбиент на демократско општество и ненасилство. Кои се новите зелени вредности, како е дојдено до нив и што претставуваат тие?

Green CIVIL

FREE
VIEW