Education in the City

We are a nonpartisan nonprofit devoted to spreading ideas, usually in the form of short, powerful words.

Recent stories

Иновација за гаснење пожар на литиумски батерии на македонската компанија ВЕДА, победник на светски натпревар на американското Министерство за одбрана

Домашната компанија ВЕДА  е добитник на прва награда на меѓународен натпревар за иновации поддржан од Министерството за одбрана на САД. Производот за сузбивање на пожар од литиумски батерии (Fire Suppression Solution for Li –Ion Battery) на скопската компанија ВЕДА е добитник на...

Read more

What's in the class

Campus tours

Green CIVIL

FREE
VIEW