Turne e suksesshme e ekipeve monitoruese të CIVIL

Këtë vikend, ekipet mobile të CIVIL, vizituan më tepër komuna në Maqedoninë perëndimore dhe veri-lindore . Në këto vizita kanë realizuar takime me përfaqësues nga më tepër parti politike dhe organizata joqeveritare me qëllim të mblidhen informata për gjendjet në terren.

14708217_1084388478346287_2308739532683740903_n

Në Maqedoninë perëndimore, ekipet e CIVIL i vizituan komunat Tetovë dhe Gostivar, ku përskaj takimeve me koordinatorët rajonal, përfaqësuesit e organizatave joqeveritare dhe të partive politike, biseduan edhe me qytetarët dhe i informuan për mundësinë për pjesëmarrjen e tyre të drejtpërdrejtë në vëzhgimin e proceseve vijuese zgjedhore.

14590509_1084388291679639_136177913638196023_n

Në Maqedoninë veri-perëndimore, ekipet e CIVIL i vizituan komunat Kumanovë, Staro Nagoriçane, Rankovcë, Kratovë dhe Kriva Pallankë.

_DSC0077

Në Kumanovë, përskaj takimeve me qytetaret dhe qytetarët dhe shpërndarjen e fletushkave, aktivistët e CIVIL kanë realizuar takime me përfaqësues të VMRO-DPMNE, si parti opozitare në pushtetin lokal në këtë komunë. Ekipi i CIVIL i cili ishte në Kumanovë në takimin me qytetarët, pranoi ankesa për listat e votuesve dhe për keqpërdorimin e tyre.

14729166_1084696201648848_2716712933142028322_n

Në komunat Rankovcë dhe Staro Nagoriçane, CIVIL i informoi qytetarët për mundësinë për paraqitjen e tyre si vëzhgues në zgjedhjet vijuese më 11 dhjetor.

14632884_1084696604982141_4471376384774389732_n

Takime të ngjashme me qytetare dhe qytetarë, CIVIL ka realizuar edhe në Kriva Pallankë, ku qytetarët u informuan për mundësinë të bëhen vëzhgues në zgjedhje, si dhe për mundësinë për paraqitje të të gjitha parregullsive dhe presioneve para dhe gjatë zgjedhjeve.

14720627_1084717054980096_7302464722266560267_n

Në Kratovë, CIVIL ka realizuar takim për bashkëpunim me një nga organizatat lokale qytetare për procesin e monitorimit në proceset e ardhshme zgjedhore.

Green CIVIL

FREE
VIEW