„Еко-герила“: Депонијата во Тетово - срамот кој ви посакува добредојде!

Фотографии од расфрлани животински глави, внатрешни органи и коски, помешани со тони ѓубре и градежен шут, пред два дена, објавија од невладината организација „Еко Герила“, на својата Фејсбук страна.

„Преку инсекти и птици може да се пренесуваат болести и инфекции од депонија право во вашите домови. Сето тоа е благодарение на властите, бидејќи веќе долго време не може да најдат решение за овој проблем“, напиша Арианит Џафери од „Еко Герила“, на својот Фејсбук профил.

Green CIVIL

FREE
VIEW